Alat Uji Kehamilan Tunjukkan Positif, Lucinta Luna Mengaku ‘Hamil’, Doktor Jelaskan Kemungkinan “Kanser Testis”

Netizen di Indonesia dikejutkan dengan berita ‘kehamilan’ penyanyi dangdut Lucinta Luna yang memberitahu dirinya hamil selepas alat ujian kehamilan menunjukkan tanda positif.Alat Uji Kehamilan Tunjukkan Positif, Lucinta Luna Mengaku 'Hamil', Doktor Jelaskan Kemungkinan "Kanser Testis"

Sudah pasti berita tersebut menyebabkan ramai merasa meluat dengan drama demi drama yang dibuat oleh Lucinta Luna. Ini kerana Lucinta Luna bukanlah seorang wanita tapi lelaki!

Penyanyi transgender yang pernah berduet dengan Datuk Aliff Syukri menerusi lagu Bobo Di Mana ini menimbulkan persoalan banyak pihak yang meragui tentang pengakuannya kini berbadan dua.

Lucinta atau nama sebenarnya Muhamad Fattah ini turut mendakwa kerap muntah-muntah dan lewat datang bulan.

Alat Uji Kehamilan Tunjukkan Positif, Lucinta Luna Mengaku 'Hamil', Doktor Jelaskan Kemungkinan "Kanser Testis"

“Aduh sakit perutku kontraksi gini. Sakit kramm.. kramm.. sesak nafas, gerak gerak ditendang perutku ini. Kehamilanku ini benar-benar memerlukan perjuangan,” status yang dimuatnaik olehnya yang dilihata ramai hanya sekadar content ‘drama’ untuk dapat perhatian.

 

Walaubagaimanapun sudah pasti ramai yang pening kepala macam mana Lucinta Luna boleh hamil sedangkan dia lelaki dan bagaimana pula alat kehamilan yang digunakannya boleh menunjukkan tanda positif.Alat Uji Kehamilan Tunjukkan Positif, Lucinta Luna Mengaku 'Hamil', Doktor Jelaskan Kemungkinan "Kanser Testis"Hal tersebut mendapat perhatian seorang doktor yang kemudian menjelaskan bahawaujian kehamilan itu boleh mengesan hormon dalam badan wanita dan lelaki.

“Selamat atas kehamilannya. Sebenarnya test pack positif itu ada hubungannya dengan kenaikan hormon Beta-HCG, di mana hormon Beta-HCG juga boleh dikesan pada lelaki terutama yang mengalami beberapa penyakit, salah satunya kanser testis.

VIDEO (Kredit: @badassdoctor)

“Kepada lelaki yang mahu cuba buat ujian kehamilan dan hasilnya positif, perlu hati-hati, ” tambahnya lagi.

Facebook Comments Box