Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

Pada masa sekarang, para cikgu membuat kelas secara online demi memastikan anak-anak murid mereka tidak ketinggalan dalam pelajaran. Walaubagaimanapun, demi memastikan para pelajar dan murid dapat meluangkan masa untuk online class, para cikgu akan berusaha sebaik mungkin untuk menarik minat mereka.nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

Agak menyedihkan apabila kita mendengar luahan beberapa guru yang membuat kelas online tapi kehadiran murid dan pelajar mereka tidak seperti yang diharapkan.

Baru-baru ini tular seorang cikgu wanita menggunakan cara unik dan agak menarik semasa mengadakan kelas online dengan para pelajarnya.

nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

Cikgu Intan Rohaillah bersolek dengan rupa seperti tengkorak sebagai salah satu cara untuk tarik minat muridnya untuk ikut kelas sains dan biologi dalam talian.

 

nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

“Skeleton Teacher, kelas biologi Hari ini kita belajar tentang Human Musculoskeletal Systems, so kita bagi mood skeleton sikit, 65/65 pelajar hadir kelas hari ini. Kedatangan penuh,” katanya menerusi akaun Facebook beliau.

nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

Melalui akaun facebooknya, cikgu ini juga berkongsi beberapa gambar ketika mengadakan kelas online dan ramai para pelajarnya memberikan reaksi positif terhadap penampilan cikgu mereka yang dikatakan agak ‘sporting’ itu.

nangtime.com - Cikgu Bersolek Rupa Tengkorak Ajar Kelas Online

Semoga para pelajar dan murid yang berada di rumah pada masak kini akan terus dapat menerima pendidikan melalui kelas secara online dan terus berusaha demi meningkatkan ilmu pengetahuan mereka agar tidak ketinggalan dalam pelajaran mereka.

Sumber: Intan Rohaillah

Facebook Comments Box