Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

Doktor telah mengeluarkan cyst gergasi seberat 33kg yang berada dalam perut seorang wanita muda. Wanita itu pada mulanya merasa pelik kerana perutnya semakin membesar meskipun dirinya sedang diet.nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

Menurut laporan Mirror ketumbuhan Tumor itu membengkak sebanyak 5 stone dalam perut pesakit sejak setahun lalu yang menyebabkanwanita tersebut hampir mengalami kegagaIan jantung.

Kejadian ini berlaku di Mexico, gambar-gambar pembedahan yang dilakukan ditularkan selepas wanita tersebut kembali ke kehidupan normal.

nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

Diketahui wanita berusia 24 tahun yang yang tidak mahu namanya didedahkan berkata pada mulanya tertanya-tanya dan pelik kenapa perutnya terus membesar sedangkan dirinya sedang dalam diet dan telah bertambah berat badan sebanyak 27 kg.

Tekanan daripada cyst tersebut telah menyebabkan wanita tersebut menghadapi kesukaran berjaIan, bernafas dan makan akibat daripada mampatan terhadap 0rgannya dan Doktor tiada pilihan lain kecuali untuk melakukan pembedahan.

nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

Dr Erik Hanson Viana di Hospital Umum Mexico berkata ini adalah pembedahan pengeluaran cyst paling besar yang pernah dia lakukan.

Setelah 6 bulan berlalu gambar-gambar pembedahan tersebut di kongsi media sosial memandangkan pesakit telah pun pulih sepenuhnya.

nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

Menurut doktor:

“Bila kami berjumpa dengan pesakit selepas 6 bulan kemudian untuk melihat sama ada jahitan pesakit telah pulih dan untuk memastikan tiada masalah lain, pesakit telah pulih sepenuhnya.

nangtime.com - Doktor Keluarkan Cyst Gergasi 33kg Dari Perut Wanita

“Pesakit mampu berdiri lurus sepenuhnya. Dia sekarang berjalan seperti orang biasa tanpa memerlukan bantuan tongkat atau apa-apa jenis bantuan dan sekarang perut pesakit telah pulih dan rata semula”

Facebook Comments Box