Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing Laut

Biasanya kucing sangat terkenal dengan sifatnya yang tidak suka kena air. Bagi setiap pemilik kucing, antara cabaran terbesar membela kucing yang perlu dihadapi mereka adalah memikirkan cara yang senang untuk memberi kucing mereka mandi demi memastikan kucing mereka sentiasa bersih dan sihat.Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing Laut

Namun, kebanyakkan kucing biasanya sangat susah nak diberi mandi dan akan cuba meronta dan melarikan diri, malah kadang-kadang kita akan luka terkena cakar mereka. Jika kita percikkan sedikit ari terkena mereka pun, biasanya kucing akan terus lari.

Oleh itu, pemilik kadangkala pening kepala bila nak memandikan kucing kesayangannya.

Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing Laut

Kucing secara amnya kelihatan ‘fobia’ dengan air kecuali air minuman mereka, tetapi tahukah anda, apakah kucing boleh berenang atau tidak? Satu perkongsikan video seekor kucing dan tuannya ini menjadi tular dan membuka mata orang ramai mengenai kucing.

Apa tidaknya, dalam video perkongsian wanita yang dikenali sebagai Alyaa Amran itu, rupa-rupanya kucing sebenarnya boleh saja berenang malah kelihatan tiada masalah untuk berenang di laut. Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing LautDalam video itu juga, kucing berwarna hitam putih itu kelihatan agak mahir berenang hingga ke tepi pantai tanpa sebarang bantuan sambil dirakam oleh tuannya.Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing Laut

Di ruangan komen, rata-rata netizen turut terkejut dan teruja melihat kucing itu berenang di laut. Seorang netizen mengatakan itu adalah kali pertama dia melihat kucing berenang. Antara komen-komen netizen.

Kucing Berenang Di Laut Bikin Ramai Bingung, Muka Dia Macam Konpius Fikir Dia Kucing Atau Anjing Laut

Walaubagaimanapun, mungkin tidak semua kucing di dunia ini yang pandai berenang dan dinasihatkan janganlah anda memandai-mandai untuk membawa dan tinggalkan kucing untuk berenang kalau tak pasti mereka boleh berenang atau tidak.

VIDEO:

Kredit video: Alyaa Amran

Facebook Comments Box