Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan Calarkan

Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan Calarkan. Sememangnya menjadi perangai semua orang yang sangat sayang pada kereta yang baru dibeli dan jika boleh, nyamuk pun tak dibenarkan hinggap di atas kereta.nangtime.com - Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan Calarkan

Namun kebimbangan lelaki itu agak keterlaluan bilamana dia enggan meminjam kereta barunya kepada isteri kerana bimbang si isteri tidak menjaga keretanya dengan baik.

“Aku baru beli kereta jenama Honda Civic. Yang menjadi masalah, bini aku nak pinjam kereta aku. Katanya nak keluar dengan kawan-kawan.

“Aku risau bini aku tak jaga kereta aku. Risau kereta kotor dan calar.

“Apa yang perlu aku buat supaya hatinya tak terguris kalau aku berterus terang?

“Isteri aku ni seorang guru. Gaji dia tinggal RM1,000 saja sebab bayar loan rumah kami. Sekarang dia pakai Perodua Kancil masa dia zaman bujang udlu. Dia dah biasa bawa kereta itu, kenapa tiba-tiba nak pakai kereta aku?” luahnya di Facebook Kisah Rumah Tangga.

nangtime.com - Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan Calarkan

Bagaimanapun, netizen menyelar sikap suami yang berkira dengan isterinya hanya kerana sebuah kereta baru berbanding isteri yang korbankan gajinya untuk membayar hutang rumah.

Dengan bini pun nak berkira. Dah la gaji bini pakai bayar loan rumah.

nangtime.com - Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan CalarkanKalau tak bagi pinjam, kau tak payah la duduk dalam rumah yang dia bayar tu
nangtime.com - Lelaki Beli Honda Civic Enggan Pinjamkan Pada Bininya Risau Bini Tak Jaga Kereta Dan Calarkan

Memang ada ye spesies lelaki camni? Emm

Facebook Comments Box