Luluh Hati Melihat 3 Ekor Kucing Mati Dikerjakan Seorang Lelaki Dalam Mesin Basuh Kedai Dobi

“Sebaik menyedari kejadian itu tuIar, saya yang bimbang lelaki kurang s!uman terbabit kemungkinan dic3derakan terus keluar mencarinya di sekitar kawasan perumahan selepas Maghrib malam tadi,” kata Nur Hafizah Mohd Yusof, 38.Tiga Ekor Kucing DiIemaskan Di Kedai Dobi, Si Pelaku Sudah Dikenalpasti Dan Ditahan

Dia individu yang menemui lelaki berusia 30-an yang membnuh tiga kucing secara kej4m dengan ‘diIemaskan’ dalam tiga mesin basuh di sebuah kedai dobi layan diri di Kepong, semalam.

Nur Hafizah berkata, dia menyedari kejadian itu selepas gambar lelaki terbabit melakukan perbuatan itu tular dan turut dikongsi penduduk di Aman Puri.

Menurutnya, lelaki terbabit sebenarnya kurang s!uman dan hidup gelandangan selama ini selepas kematian ibu bapanya.Tiga Ekor Kucing DiIemaskan Di Kedai Dobi, Si Pelaku Sudah Dikenalpasti Dan Ditahan

 

“Dia kebiasaannya akan merayau dan berjalan kaki dari Aman Puri ke Taman Ehsan Kepong dan selalunya tidur di parkir di kawasan perumahan ini.

“Saya nekad mencarinya malam tadi kerana bimbang jika orang lain yang menemuinya kemungkinan dia akan dipukuI dan mujur menemuinya kira-kira 9 malam,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Katanya, selepas menemuinya rakan saya, Azhar juga datang membantu dan membawanya ke rumah sebelum menghubungi polis.Tiga Ekor Kucing DiIemaskan Di Kedai Dobi, Si Pelaku Sudah Dikenalpasti Dan Ditahan

 

“Ketika itu, dia langsung tidak bertindak agresif dan tidak lama kemudian polis datang sebelum empat pegawai dari Jabatan Perkhidmatan Veterinar tiba kira-kira 12 tengah malam.

“Saya juga ada memberitahu kepada pegawai terbabit keadaan lelaki itu dan berharap dia dihantar ke hospital untuk pemeriksaan,” katanya.

Menurut Nur Hafizah, dia yang berpurdah dan berada di dalam salah satu gambar yang tular turut dikec4m netizen selepas didakwa adalah isteri kepada lelaki berkenaan.Tiga Ekor Kucing DiIemaskan Di Kedai Dobi, Si Pelaku Sudah Dikenalpasti Dan Ditahan

 

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, kes ini disiasat mengikut Akta kebajikan Haiwan 2015.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Perkhidmatan Veterinar Dr Zainita Mohd Noor berkata, pihaknya sedang menjalankan siasatan.

Harian Metro semalam melaporkan luluh hati seorang wanita apabila melihat tiga kucing dibnuh kej4m dengan ‘diIemaskan’ dalam tiga mesin basuh di sebuah kedai dobi layan diri di Kepong.

Tindakan kej4m itu dipercayai dilakukan seorang lelaki berusia 30-an.

Facebook Comments Box