Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Mencuri Perhatian Ramai, Sebijik Macam Pelumba MotoGP

Sejak kebelakangan ini, kita sering melihat video-video yang dirakam melalui dashcam menjadi tular dan bukti penting terutama jika berlaku sesuatu yang buruk seperti kemalangan. Seringkali kesalahan-kesalahan pemandu berjaya dirakam melalui dashcam dan memudahkan siasatan.Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Curi Perhatian Netizen, Sebijik Macam Pelumba MotoGP

Selain itu ramai juga yang berkongsikan rakaman-rakaman dashcam mereka jika ada video yang menarik. Contohnya seperti yang ditularkan baru-baru ini, satu video memaparkan seorang rider GrabFood menjadi bahan bualan ramai.

Video tersebut menunjukkan seorang rider GrabFood tiba-tiba mengambil selekoh sambil ‘corner baring’ telah mencuri tumpuan netizen.Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Curi Perhatian Netizen, Sebijik Macam Pelumba MotoGPRamai yang terhibur dan seakan tidak percaya melihat aksi yang ditunjukkan oleh rider tersebut.

Apa tidaknya, dari gaya dia mengambil selekoh tersebut sudah hampir sebijik macam aksi seorang pelumba motoGP.

VIDEO:

Di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan pendapat yang berunsur jenaka dan santai seperti di bawah. Antara komen-komen netizen:

Satu hari 70 order dalam tangan..
Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Curi Perhatian Netizen, Sebijik Macam Pelumba MotoGPOrder spagetti kuah asing, sampai jadi mee kari kuah laksa..

Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Curi Perhatian Netizen, Sebijik Macam Pelumba MotoGPHantar laju komplen, hantar lambat pun komplen.. Semoga semuanya selamat.

Rider GrabFood Ambil ‘Corner Baring’ Curi Perhatian Netizen, Sebijik Macam Pelumba MotoGP

Tidak dinafikan perkhidmatan penghantar makanan sangat penting pada zaman sekarang, tapi pada masa yang sama kita juga sering dengan insiden tidak diingini berlaku kepada mereka. Walau apapun, berhati-hatilah ketika memandu dan jaga keselamatan diri dan juga jangan mambahayakan orang lain.

Kredit: Malaysian Modders

Facebook Comments Box