Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka

Kejadian haiwan atau hidupan lain masuk ke rumah bukan perkara baru malah sering berlaku dan dilaporkan di media-media. Namun, sesiapa pun mesti akan terkejut dan cemas jika haiwan yang berbahaya masuk ke rumah contohnya harimau, buaya ataupun ular!nangtime.com - Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka

Banyak faktor yang menyebabkan haiwan tersebut berbuat demikian, antaranya yang dikenal pasti ialah mencari makanan, habitat terganggu dan sebagainya.

Tular baru-baru ini perkongsian seorang warga Twitter, @naimazharr berkongsi satu video memaparkan kejadian ular dipercayai ular sawa masuk ke dalam sebuah penduduk.

nangtime.com - Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka

Berdasarkan video berdurasi 40 saat itu, seorang wanita dipercayai penjaga bayi berdepan detik cemas apabila dia pada awalnya tidak perasan akan kemunculan ular tersebut yang menyelinap masuk ketika sedang leka membuai bayi.

Sementara itu, beberapa warganet lain turut memberi komentar mereka, rata-rata mereka juga tidak nampak ular tersebut pada awalnya. Selepas melihat dengan teliti baru perasan ular itu datang menghampiri perlahan-lahan menuju ke arah wanita  dan bayi tersebut.

VIDEO:

Ada yang berpendapat, ular itu sebenarnya memang nak serang wanita itu, tapi ‘hasratnya’ gagal. Ular itu kemudian dilihat meninggalkan rumah tersebut.

nangtime.com - Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka Nasib baik wanita dalam video ini cepat perasan dan mengambil tindakan melarikan diri dari ular tersebut dengan bayi.

 

Antara komen-komen netizen:

nangtime.com - Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka

Besarnya ular tu..

nangtime.com - Sedang Leka Buai Bayi, Wanita Terperanjat Cemas Didatangi Ular Besar Menghampiri Mereka

Jika anda dalam keadaan rumah dimasuki ular atau mana-mana haiwan yang boleh mendatangkan bahaya, jangan bertindak membabi buta, tapi teruslah membuat panggilan kepada pihak BOMBA atau JPAM untuk bantuan.

Sumber: naimazharr

Facebook Comments Box