Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

Kejadian di negara jiran, Indonesia, para penduduk dikejutkan dengan berita seorang wanita muda yang juga bakal pengantin meninggal dunia hanya sehari sebelum perkahwinannya. Apa yang membuatkan netizen tertanya-tanya ialah bagaimana dan apa sebab perkara ini boleh berlaku sebab ianya kedengaran agak pelik.nangtime.com - Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

Menerusi laporan yang dipetik daripada Tribunnews, bakal pengantin perempuan yang dikenali dengan nama Tiara Permadani Gamri dari Indonesia ini sepatutnya akan melangsungkan majlis perkahwinan bersama kekasih hati, Ilham pada 30 November 2020 yang lalu.

Segala persiapan majlis sudah pun dilakukan oleh mereka dan ahli keluarga termasuklah dari segi makanan, khemah, pakaian pengantin dan sebagainya. Pelamin juga telah tersergam indah dengan dekorasi bunga. Boleh dikatakan hampir 100% sudah selesai dan hanya perlu tunggu saat majlis berlangsung sahaja.

nangtime.com - Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

 

Tetapi lain pula yang jadinya apabila ajal menjemput dirinya terlebih dahulu. Majlis pernikahan kini bertukar menjadi majlis tahlil buat pengantin perempuan. Menurut sumber, dua hari sebelum majlis berlangsung, pengantin perempuan telah pergi ke rumah bakal suaminya untuk menghantar baju nikah.nangtime.com - Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

Tidak lama selepas itu, si bapa pengantin perempuan menerima panggilan daripada rakan Tiara bahawa anaknya telah dikejarkan ke hospital. Difahamkan, hal itu berlaku dipercayai disebabkan tindakan Tiara yang meMlNUM racun.

 

Si bapa yang terkejut dengan berita itu terus bergegas ke hospital dan dia sempat berjumpa dengan bakal menantunya untuk mengetahui kejadian sebenar.nangtime.com - Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

Saya tanya anak saya di mana, dia beritahu di hospital. Kemudian saya tanya, anak saya minum racun di mana, dia kata tidak tahu.

Namun, pada malam (29 November) sebelum majlis berlangsung, Tiara disahkan meninggal dunia. Tetapi pada ketika itu, wajah calon menantunya itu langsung tidak kelihatan.

nangtime.com - Sempat Jumpa BakaI Suami Hantar Baju Nikah, Wanita MeninggaI Dunia Sehari SebeIum Nikah

Si bapa mengesyaki ada sesuatu yang tidak kena dengan kematian anaknya itu. Dia kemudian bertindak melaporkan kepada pihak polis. Pihak polis mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian dan kini mereka masih menjalankan siasatan untuk mengetahui punca sebenar kematian Tiara.

Sumber: Tribunnews, OHBULAN!

Facebook Comments Box