Terdesak Cari Duit, Lelaki Melelong Pontianak Belaannya Sampai Buatkan Bulu Roma Netizen Meremang!

Biar betul! Terdesak Mahu Gunakan Duit, Lelaki Melelong Pontianak Belaannya Membuatkan Bulu Roma Netizen Meremang!. Seorang pengguna Facebook di Indonesia menggemparkan komuniti laman sosial di negara itu apabila dia mengiklankan pontianak untuk dijual.Terdesak Guna Duit, Lelaki Melelong Pontianak Belaannya Membuatkan Bulu Roma Netizen Meremang!Achyar Yuliantoro memuat naik iklan berkenaan di satu laman kumpulan di Facebook pada Rabu lalu dan terus viral dalam tempoh beberapa jam sahaja.

Tidak cukup dengan itu, dia turut memuat naik gambar seorang lelaki bersama wanita berwajah hodoh dan menaakutkan dipercayai pontianak.

“Pontianak asli untuk dijual. Khasiat rambutnya mempunyai pelbagai fungsi.

“Ilmu pengasih peringkat tinggi dan paling ampuh serta teman ghaib. Sehelai rambut dijual pada harga Rp700,000 (RM217),” katanya.

 

Terdesak Guna Duit, Lelaki Melelong Pontianak Belaannya Membuatkan Bulu Roma Netizen Meremang!

Iklan itu mendapat sambutan luar biasa daripada pengguna laman sosial di Indonesia dan dikongsi lebih 3,000 kali.

Bagaimanapun, beberapa pengguna laman sosial menganggap iklan berkenaan hanya gurauan, tetapi ramai juga yang mempercayainya.

“Sekiranya asli saya mahu, saya mahu jadikannya isteri saya,” kata seorang pengguna Facebook, Diajeng.

“Walaupun saya yakin pontianak itu hanya lakonan, tetapi ia masih membuatkan saya takut,” kata seorang lagi pengguna Facebook.

p/s: Kalau betul la memang ada pontianak belaan untuk dijual, agaknya ada tak yang mahu membelinya? Huhu

Facebook Comments Box