Wanita Terkejut, Takut Separuh Mati Apabila Menemui Labah-labah Gergasi Merayap Atas Dinding Biliknya

Seorang wanita terperanjat, takut separuh mati apabila melihat seekor labah-labah besar berada dalam biliknya.Wanita Terkejut, Takut Separuh Mati Apabila Menemui Labah-labah Gergasi Merayap Atas Dinding Biliknya - nangtime.com

Dalam video yang tular, pengguna media sosial dikejutkan dengan seekor labah-labah gergasi merayap di penjuru atas dinding dalam sebuah bilik.

Rata-rata netizen terkejut dan gerun dengan saiz dan rupa labah-labah tersebut yang dikatakan mereka sangat menakutkan. Labah-labah itu mempunyai kaki yang panjang dan berbulu. Wanita Terkejut, Takut Separuh Mati Apabila Menemui Labah-labah Gergasi Merayap Atas Dinding Biliknya - nangtime.comLabah-labah itu juga kelihatan jauh lebih besar daripada mana-mana spesies labah-labah biasa yang biasa dilihat.

Kejadian itu dilaporkan berlaku dalam sebuah bilik yang digunakan oleh seorang wanita di Tobago dekat kepulauan Caribbean.Wanita Terkejut, Takut Separuh Mati Apabila Menemui Labah-labah Gergasi Merayap Atas Dinding Biliknya - nangtime.com

“Kau perlu keluar semula dari tingkap, atau kau akan terperangkap di dalam semula!”- ujar seorang wanita dalam video tersebut.

Diruangan komen, seorang pengguna berseloroh mengatakan dia lebih rela pindah rumah atau membakar rumah untuk menghalau labah-labah gergasi itu.Wanita Terkejut, Takut Separuh Mati Apabila Menemui Labah-labah Gergasi Merayap Atas Dinding Biliknya - nangtime.com

Di ruangan komen, terdapat seorang pengguna yang memberitahu spesis labah-labah gergasi itu ialah Psalmopoeus cambridgei (Trinidad chevron tarantula). Menurutnya lagi, labah-labah ini memang bersaiz besar dan biasa muncul pada musim hujan.

VIDEO:

Labah-labah Psalmopoeus cambridgei (Trinidad chevron tarantula) ini dikatakan bukan spesis yang jinak dan juga disebabkan tidak mempunyai racun yang kuat, labah-labah ini sama ada akan menggigit atau melarikan diri untuk mempertahankan dirinya.

Sebelum ini seorang lelaki yang dikenali sebagi Gil Wizen telah menemui labah-labah gergasi dan mengambil gambar yang kemudian membolehkannya memenangi anugerah Photographer of the Year.

Facebook Comments Box